We Houden het simpel!

Een knooppunt is gewoon een punt waar wegen elkaar kruisen. Ze worden aangeduid met een nummer en een bord, en wijzen de richting aan om uw parcours te volgen. Ga voor vertrek op het knooppuntennetwerk van de Provincie Luik na bij welk knooppuntnummer u start en noteer de nummers die u moet volgen tussen uw begin- en eindpunt, zoals wij gedaan hebben voor de voorgestelde trajecten. U kunt ook een route samenstellen met een verschillend begin- en eindpunt. Op onze kaarten ziet u de afstand tussen elk knooppunt (gemiddeld 5 tot 8 km). Zo kunt u berekenen hoeveel kilometer u moet afleggen en uw route daarop afstemmen.

« Oost-België – Fietsnetwerk Velotour »

U hebt waarschijnlijk tijdens uw fietswandelingen door Oost-België al gemerkt dat er verschillende soorten borden bestaan? Geen zorgen!
Op dit moment zijn er grote bewegwijzeringswerkzaamheden aan de gang op het "VéloTour"-netwerk. Van de 850 km aan bestaande fietspaden zullen sommige delen worden aangepast. Beetje bij beetje vervangen de nieuwe groene en witte bakens op het provinciale netwerk de oude Vélotour-bakens (zie onderstaande illustratie). Als gevolg daarvan zullen sommige nummers ook worden gewijzigd.
Denk eraan om uw route te controleren vóór u vertrek met de hulp van de route planner of door contact op te nemen met het Toeristisch Agentschap Oost-België via +32 (0)80/22.76.64.


© Dominik Ketz - FTPL-Patrice Fagnoul

DE VERKEERSREGELS ZIJN VAN TOEPASSING ;-)

  • Draag een helm en neem volgens de duur van uw route genoeg water mee;
  • Controleer de staat van uw fiets voor vertrek (bandendruk, mechanische functionering, remmen, batterijoplading, verlichting, evt. lekke bandenreparatieset, luchtpomp…);
  • Wees voorzichtig wanneer u een hoofdweg oversteekt;
  • Laat geen afval achter, gooi het in een afvalbak of neem het mee naar huis;
  • Verlaat de paden niet en respecteer private eigendom;
  • Blijf altijd aan de rechterkant (vooral aan kruispunten) op het RAVeL en leer deze elementaire veiligheidsregel aan uw kinderen.

VERANTWOORDELIJKHEID

De gebruikers van het Knooppuntenfietsnetwerk van provincie Luik rijden op eigen verantwoordelijkheid. Bij ongevallen kan geen enkele initiatiefnemer, persoon of instelling die heeft deelgenomen aan de uitvoering verantwoordelijk worden gesteld. Dit geldt ook voor de staat van de paden of de signalisatie. Elke vorm van schadevergoeding is uitgesloten.
Op de openbare wegen en paden of op wegen en paden in bossen zijn de verkeersregels van toepassing!