7 verfrissende ideeën in de provincie Luik

Tijdens de warme zomerdagen gaat er niets boven een ondergrondse activiteit, een bezoek aan een beschermd fort of even pootjebaden tijdens een wandeling rond het meer!
 
Het Archéoforum van Luik
Het Archéoforum van Luik

Het Archéoforum van Luik is een archeologisch museum van 3.725 m², gelegen onder het Sint-Lambertusplein. Het museum doet elke fase van de Luikse geschiedenis herleven, van de prehistorie tot het heden. Ga tijdens een spannend bezoek op zoek naar de restanten van de oude Sint-Lambertuskathedraal en een Gallo-Romeinse villa.
Het Aquarium-Museum van Luik
Het Aquarium-Museum van Luik

In het Aquarium-Museum wordt u ondergedompeld in de diverse fauna van het water en het land. Je kan er kennis maken met meer dan 150 diersoorten die over een vijftigtal bassins zijn verdeeld! In het museum kan je bijna 20.000 soorten bezichtigen. Bewaard, opgezet of in skeletvorm, afkomstig uit verschillende continenten.
Blegny-Mine
Blegny-Mine

Daal 30 tot 60 meter af in de ondergrondse mijnschachten om te weten te komen hoe men vroeger steenkool won. Neem elke eerste vrijdag van de maand deel aan de Mijn-Apéro, een bezoek aan de mijn dat door enkele hap-en-eet haltes wordt onderbroken (alleen op reservatie). Neem ook een kijkje op het nieuwe speelplein voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar.
De Grotten van Remouchamps
De Grotten van Remouchamps

Geniet van de langste ondergrondse toeristische boottocht ter wereld! Je zult helemaal weg zijn van deze leuke terugkeer per boot die de afsluiting van het bezoek vormt. De boot vaart over een afstand van 700 m over de bodem van de grot, waar je nog meer ondergrondse pracht kunt bewonderen.
Het fort van Hoei
Het fort van Hoei

Het fort van Hoei is tussen 1818 en 1823 gebouwd op de site van een oud kasteel en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Duitse leger gebruikt als gevangenis. Meer dan 7.000 gevangenen werden erin opgesloten. Vandaag de dag herinneren deze gedenkplaats en haar museum bezoekers eraan hoe gevangenen vroeger leefden. Ook de moeite waard: het panorama over de stad Hoei en omgeving, en een waterput uit de XVIe eeuw.
Robertville-les-Bains
Robertville-les-Bains

Neem een duik in het openluchtzwembassin! Het water van dit prachtige natuurgebied is uitzonderlijk zuiver. Rond het bassin ligt een zonovergoten grasveld en een zandstrand voor kinderen. Verder kan je op het meer ook allerlei watersporten beoefenen.
Vallei van de Hoëgne
Vallei van de Hoëgne

De Hoëgne ontspringt op het plateau van de Hoge Venen en is de belangrijkste zijrivier van de Vesder. In de buurt van de Baraque Michel, op 660 m hoogte ontspringt de rivier. De excursies zijn er fantastisch (vooral wandeling nr 55), zeker als de zon van de partij is. Geniet onder de bladeren van de koelte die de rivier uitademt.