Velouté de Brocolis

  • Veloute-de-brocolis-bol
  • Bouquet de brocoli
  • Sauce-blanche
  • Veloute-de-brocolis-marmite
  • Morceau-de-brocoli
Veloute-de-brocolis-bolBouquet de brocoliSauce-blancheVeloute-de-brocolis-marmiteMorceau-de-brocoli
Ingrédients

◾1 liter water

◾600 gram broccoli

◾1 blokje kippenbouillon

◾zout, peper, geraspte nootmuskaat

◾30 gram bloem

◾1/2 liter melk

◾30 gram boter of bakmargarine

Openingstijden
Préparation

Kook de broccoli in zout water.

Maak tegelijk een bechamelsaus (melk, bloem, zout, peper en nootmuskaat).

Mix de broccoli. Voeg de bechamelsaus toe en roer alles goed door.

Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Garneer met een broccoliroosje, peterselie en croutons.

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 4
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:20
    • Gaartijd 0:20
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Voorgerecht