Truffes au Chocolat

  • Truffes-cacao
  • Oeufs
  • Cacao
  • Truffes-coco
  • Truffes-pralin
Truffes-cacaoOeufsCacaoTruffes-cocoTruffes-pralin
Ingrédients

Voor 500 gram truffels :

◾200 gram pure chocolade

◾2 eidooiers

◾100 gram poedersuiker

◾100 gram ongezouten boter

◾Cacaopoeder, geraspte kokos of praline voor het omhulsel

Openingstijden
Préparation

- Snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade met de boter in een kom en smelt dit au bain-marie.

- Roer de eidooiers en de gezeefde poedersuiker met een pollepel tot een romige en homogene massa.

- Voeg dit mengsel toe aan de gesmolten chocolade (afgekoeld) en roer het geheel goed door.

NB: Als u denkt dat het deeg te vet is, kunt u een beetje melk toevoegen (+/- 1 eetlepel).

- Laat het deeg wat opstijven in de koelkast en vorm er dan kleine balletjes van, de basis van uw truffels.

- Haal ze dan door een mengsel van cacaopoeder en gezeefde poedersuiker, geraspte kokos of praline.

- Laat de truffels een paar uur in de koelkast afkoelen.

Koel bewaren.

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 15
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:10
    • Gaartijd 2:10
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert