Tourte Brocolis Saumon Fumé

  • Tourte-brocolis-saumon-fume
  • Brocolis
  • Saumon-fumé
  • Tourte
Tourte-brocolis-saumon-fumeBrocolisSaumon-fuméTourte
Ingrédients

Voor een taart van +/- 26 cm doorsnede :

◾1 pak kant-en-klaar kruimeldeeg

◾20 cl vloeibare room

◾3 hele eieren + 1 eidooier

◾peper en zout

◾200 gram gerookte zalm

◾400 gram broccoli

Openingstijden
Préparation

◾Kook de broccoli in gezouten water (niet te lang, de roosjes mogen niet uit elkaar vallen).

◾Spreid het deeg uit (met het bakpapier) in een taartvorm.

◾Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.

◾Snijd de zalm in blokjes en leg de zalm op de deegbodem. Doe hetzelfde met de gesneden broccoli.

◾Meng daarna de room en de eieren. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

◾Giet dit mengsel op de zalm en de broccoli.

◾Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180°-200° C. Zorg dat de vulling goed gaar is en de bovenkant goudbruin (prik eventueel met een mes in de taart om te controleren of deze gaar is).

Klaar om te serveren, eventueel met een kleine salade.

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 4
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:15
    • Gaartijd 0:45
  • Classificatie :
    • 2 stukken
  • Categorie :
    • Hoofdgerecht