Totemus schattenjacht - Landbouw verhalen - Meeffe en zijn lokale spoorweg

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u ten eerste aan de website van de organisatoren te raadplegen om te informeren of het evenement waarin u ge�nteresseerd bent nog steeds plaatsvindt en zo ja, om de toegangsmodaliteiten en voorwaarden te kennen.
  • Meeffe Chasses aux trésors Totemus © GAL - Meuse@Campagnes
  • Meefe
Meeffe Chasses aux trésors Totemus © GAL - Meuse@CampagnesMeefe

Ga op schattenjacht en ontdek het dorp Meeffe en zijn geschiedenis!

Om alleen te doen, met z'n tweeën of met het gezin!

"Zeg opa, hoe was het dorp toen je zo oud was als ik?"

Meeffe ligt op het kruispunt van de provincies Luik en Namen. Zijn geografische ligging heeft in de loop der eeuwen tot vele invasies geleid, maar de moedige Meeffois zijn telkens weer opgestaan, en hun dorp is gegroeid. Aan het einde van de 19e eeuw verstoorde een nieuwe ontwikkeling het dagelijkse leven van de dorpsbewoners: de lokale trein. De inwoners maakten van dit nieuwe vervoermiddel gebruik om hun producten beter te verkopen, om elders te gaan werken, gemakkelijker nieuwe goederen aan te voeren of om naar de grote markten in de omliggende steden te geraken ...

Dit is een wandeling die u de grote veranderingen van de 19e en 20e eeuw laat ontdekken, aan de hand van de dorpsgeschiedenis.

De Totemus-schattenjacht combineert sport (verschillende niveaus) met wandelingen, avontuur, cultuur, met het in de kijker zetten van de Waalse rijkdommen en knowhow (verhalen en legenden, kunst, gastronomie...).

Totemus applicatie (gratis) om te downloaden!

Info : www.totemus.be  • Categorie :
    • Wandelingen en trektochten
    • Sportieve activiteiten
    • Recreatieve activiteiten
KostenMinMax
GratisFree
Plaats
Rue de la Brasserie
Parking Plaine de jeux
Wasseiges
4219
Wasseiges

Kaart