Tarte Crumble aux Abricots

  • Tarte-crumble
  • Abricots
  • Compote-abricots
  • Preparation-tarte
  • Tarte-crumble-glace
Tarte-crumbleAbricotsCompote-abricotsPreparation-tarteTarte-crumble-glace
Ingrédients

•Rol kruimeldeeg

•Ongeveer 12 rijpe abrikozen

•Kristalsuiker (voor de compote)

•150 gram bloem

•80 gram boter op kamertemperatuur, in kleine blokjes

•80 gram lichtbruine suiker (voor het kruimeldeeg)

•snufje zout

Openingstijden
Préparation

- Was en schil de abrikozen en snijd ze in stukjes.

- Kook ze in een steelpan op zacht vuur tot compote.

- Breng eventueel op smaak met suiker.

- Spreid het kruimeldeeg uit in een taartvorm en vouw de randen over elkaar om een mooie korst te verkrijgen.

- Prik de taartbodem met een vork op 3 tot 4 plekken in en giet de afgekoelde compote op de bodem.

- Kneed de boter met de bruine suiker en het snufje zout met uw handen in een kom, zo krijgt u een mengsel dat lijkt op vochtig zand.

- Bedek de taart met dit crumbledeeg.

- Zet de taart ong. 30 minuten in de oven op 180°C.

NB: Als u niet zo veel tijd hebt, kunt u de compote vooraf bereiden of een kant-en-klaar compote uit de winkel gebruiken.

Serveer ook eens een bolletje vanille-ijs bij dit heerlijke dessert!

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 6
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:20
    • Gaartijd 0:45
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert