Tarte au Riz

  • Tarte au riz
  • Tarte au riz
Tarte au rizTarte au riz
Ingrédients

Rijsttaart: Ingrediënten

Voor de rijstvulling:

* 135 g gebroken of ronde rijst

* 1 liter volle melk

* 185 g witte kristalsuiker

* 1 kaneelstokje (of kaneelpoeder)

Voor de bodem:

* 100 g bloem

* 5 cl water of melk

* 5 g gistpoeder

* 2,5 g witte kristalsuiker

* 2 g zout

* 30 g boter

Voor de afwerking:

* 1 ei

* 1 eierdooier

Openingstijden
Préparation

Bereiding van de taart in 3 stappen

1. De rijstvulling: de melk au bain-marie opwarmen en aan de kook brengen. De rijst bij de melk voegen en gedurende een uur regelmatig roeren. Het kaneelstokje of het kaneelpoeder en de suiker toevoegen. Gedurende 30 minuten regelmatig roeren. Wacht tot de rijstpap dik is geworden en laat 24 uur rusten in de koelkast.

2. De bodem: doe de bloem, de gist en de melk in een grote kom. Bewerk het mengsel ongeveer twintig minuten met uw vingers. Laat tien minuten rusten. Voeg dan suiker en zout toe en meng opnieuw ongeveer twintig minuten. Voeg de boter toe en kneed nog enkele minuten. Maak een deegbal en laat ongeveer een uur op een vaatdoek op kamertemperatuur rusten.

3. Bereiding van de rijsttaart: verwarm de oven voor op 240°. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Vet een taartvorm in en leg er het deeg in. Voeg een heel ei toe aan de rijstpap en meng met de hand. Stort de rijstpap op het deeg en verdeel gelijkmatig. Bestrijk de bovenkant van de taart met behulp van een keukenborsteltje met de eierdooier. Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven. Haal de taart wanneer ze klaar is uit de oven en laat ze enkele uren rusten alvorens ze op te eten. Een geslaagde rijsttaart is zacht!

  • Moeilijkheid :
    • Gemiddeld
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 6
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 24:00
    • Gaartijd 1:00
  • Classificatie :
    • 2 stukken
  • Categorie :
    • Dessert