Speelplekken in de sneeuw

Omdat je er gewoon lekker kunt spelen zonder te skiën, kunt skiën zonder de provincie te verlaten, of soms rustig kunt rondwandelen...
 
Terril du Gosson - Saint-Nicolas
Terril du Gosson – Saint-Nicolas
In schril contrast met het industriële verleden ontdek je vandaag op deze een natuurreservaat, een revalidatiecentrum voor vogels en een educatieve tuin. Dwars door het natuurpark lopen een GR-wandelpad en een RAVeL-pad vanuit Liers, en ‘s winters wordt het ook een prachtterrein voor sleeliefhebbers!

Info:
Rue Chantraine, 161 - 4420 Saint-Nicolas
www.paysdesterrils.eu
info@paysdesterrils.eu
+32 (0)4/234.66.53
La Ligne 38 - Herve
La Ligne 38 – Herve
Deze voormalige spoorlijn doorkruist het Land van Herve. Het is een van de mooiste natuurlijke routes van België, met vooral in de winter een extra betoverende sfeer. Perfect voor een verkwikkende en onvergetelijke wandeltocht met de hele familie!

Info: 
Maison du Tourisme du Pays de Herve
Place de la Gare, 1 - 4650 Herve
www.paysdeherve.be
info@paysdeherve.be
+32 (0)87/69.31.70
Le Mont des Brumes - Stoumont
Le Mont des Brumes – Stoumont
Hier vind je een van de langste afdalingen voor alpineskiërs van België! Met twee skipistes en een sleepiste, een adembenemend uitkijkpunt en een gezellige berghut is de Mont des Brumes de ideale stek voor het hele gezin!

Info:
Le Mont des Brumes - Ruy - 4987 Stoumont 
www.montdesbrumes.be
info@montdesbrumes.be
+32 (0)80/78.54.13
Piste des Houyres - Malmedy
Piste des Houyres – Malmedy
Langlaufpistes dwars door velden en bossen, afdalingen voor sleeërs, wandelingen op sneeuwschoenen en tochten met een sneeuwscooter: de Piste des Houyres biedt een tal van activiteiten en belooft een middag vol prachtige herinneringen!

Info: 
Route du Luxembourg, 47 - 4960 Baugnez
www.ostbelgien.eu/nl/beleven/wintersport
+32 (0)80/33.75.35
Petit-Modave
Petit-Modave
Bij het kasteel van Modave vertrekt een route waar je het zuidelijke deel van het natuurreservaat en de vallei van de Hoyoux ontdekt. Een mooi bospad brengt je stukje bij beetje terug naar het hoger gelegen plateau van de Condroz. Goed voor 7,5 kilometer schitterende landschappen!

Info: 
Rue du Parc, 4 - 4577 Modave 
www.terres-de-meuse.be
+32 (0)85/21.29.15
Parc de Séroule - Verviers
Parc de Séroule – Verviers
Hier kom je om te genieten van een lange wandeling of een onvergetelijk sneeuwballengevecht: het mooiste park van Verviers is geklasseerd en beschermd door het Waalse Gewest om zijn esthetische, sociale en ecologische waarde. Bovendien ligt het amper een paar minuten lopen van de cafés in het centrum, waar je na afloop heerlijk kunt opwarmen.

Info:
Place Général Leman - 4800 Verviers
Thier des Rexhons - Spa
Thier des Rexhons – Spa
De Thier des Rexhons (hoogte: 575 m) ligt vijf kilometer van Spa en verwelkomt langlaufers, alpineskiërs, snowboarders en sleeliefhebbers. Verhuur van materieel, een mechanische skilift en een gezellig cafetaria waar je na de inspanning weer op krachten komt: mag je niet missen!

Info: 
Route de Berinzenne - 4900 Spa
www.skispa.be
info@skispa.be
+32 (0)87/77.30.28