Schitterende uitzichten die je niet mag missen

De provincie Luik is vol van uitzonderlijke panorama ‘s waarbij men de bochten en het landschapsreliëf tot verschillende kilometer ver kan bewonderen. Vooral niet vergeten om deze momenten vast te leggen!
 

Uitzichtterras van de citadel
LUIK – Uitzichtterras van de citadel - Toegang achter het streekziekenhuis, boulevard du 3e Génie
Het terras meet maar liefst 60 m2 en bevindt zich hoog boven de zuidkant van de Coteaux de la Citadelle. Het is het eindpunt van een toeristische route van 13 km. Vanaf deze plek hebt u een fabelachtig uitzicht. De trap brengt u zigzaggend naar beneden richting het park Saint Léonard.
HOEI - Hoogste punt van het Fort
HOEI - Hoogste punt van het Fort - Toegang tegen betaling met bezoek aan het fort
De rotsachtige uitloper hoog boven de Maasvallei werd in alle tijden gezien als een strategisch punt. Het Fort van Hoei, op de plek van Li Tchestia (1818), is een blijvende herinnering aan de sombere gebeurtenissen die hier plaatsvonden. Bij helder weer is het uitzicht geweldig.
Roche aux Faucons - Esneux
ESNEUX (Plainevaux) - Roche aux Faucons - Wandeltocht vanaf einde van rue Sablière
Vanaf de rots hebt u een prachtig zicht op de slingerende Ourthe tussen Esneux en Neupré. Dit was vroeger een broedplaats van slechtvalken. Het landschap staat op de Waalse monumentenlijst met een netwerk van unieke tochten.
Rocher de Falize - Malmedy
MALMEDY - Le Rocher de Falize - Route de Falize
De steile helling aan de linkeroever van de Warche torent hoog boven de vallei uit. Hiervandaan ziet u de punten Rocher du Point de vue en Rocher Amont. Daartegenover toont een pijl de weg naar de Abdij van Wavreumont.
Uitkijkpunt Congo - Stoumont
STOUMONT - Uitkijkpunt Congo - Route de l’Amblève
Dit punt dankt zijn naam aan de arbeiders die de spoorlijn aanlegden (1880-1885). Prachtig uitzicht over de vallei en de beboste heuvels. Toegang vlak na Stoumont. Deze bijna onbewoonde plek heeft ’s zomers veel weg van een tropisch regenwoud.