Salade Liégeoise

  • Salade liégeoise
Ingrédients

Ingrediënten (voor 2 personen):

▪ 500 gr prinsessenbonen of boterbonen

▪ 3 flinke aardappels (Bintjes of een ander ras)

▪ 1 ui (of sjalot)

▪ 125 gr gerookt spek

▪ ½ dl azijn (cider of een andere smaak)

▪ 1 klontje boter

▪ Zout en peper

▪ Fijngehakte peterselie

Openingstijden
Préparation

Dit complete en voedende gerecht kan eventueel worden geserveerd met varkenskoteletten of gebakken boerenworst.

De aardappelen in de schil koken in kokend water.

De ui en de peterselie in stukjes snijden. Het spek in blokjes snijden.

De bonen wassen en in zout water koken. De bonen, wanneer deze gaar zijn (ze moeten wel stevig blijven) laten uitlekken en in een grote saladekom doen, samen met de fijngesneden ui en bieslook.

De boter in een koekenpan laten smelten en de spekblokjes bakken.

De nog warme, gekookte aardappelen schillen. De aardappelen in flinke plakken snijden en bij de bonen voegen.

De spekjes, wanneer ze goudbruin zijn, samen met het bakvocht toevoegen aan het gerecht.

Dan de azijn in de koekenpan gieten, het bakvocht van de spekjes met een houten lepel los schrapen en de azijn tot 2/3 laten verdampen. Deze saus over de salade gieten, en het geheel voorzichtig door elkaar mengen. Onmiddellijk serveren. Smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 2
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 30:00
    • Gaartijd 30:00
  • Classificatie :
    • 2 stukken
  • Categorie :
    • Hoofdgerecht