Parc Naturel des Vallées de la Burdinale et de la Mehaigne

 • Parc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne
 • Parc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Champ et chemin
 • Parc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Ferme typique
 • Parc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Mehaigne
 • Parc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Promenade de Fumal
Parc Naturel Vallée Burdinale et MehaigneParc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Champ et cheminParc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Ferme typiqueParc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - MehaigneParc Naturel Vallée Burdinale et Mehaigne - Promenade de Fumal

Het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevalleien ligt tussen het plateau van Haspengouw en de oevers van de Maas, in een driehoek gevormd door de steden Hoei, Andenne en Hannut.

Het park verenigt 22 dorpjes van de entiteiten van Braives, Burdinne, Héron en Wanze, en er wonen ongeveer 15.000 mensen.

De rivieren de Burdinale en de Mehaigne slingeren door het park en creëren zo twee geografisch zeer gevarieerde valleien. Het landschap in het park is dan ook zeer interessant en de dorpjes zijn goed geconserveerd. Deze bijzondere kenmerken zorgen voor vochtige, bosrijke ecosystemen en weidelandschappen, evenals de uitgestrekte agrarische gebieden van Haspengouw. De wandelaar kan hier genieten van gevarieerde wandelroutes, te midden van een uitzonderlijk natuurschoon en diverse Natura 2000-gebieden.

Dit natuurpark met zijn prachtige natuur, en rijke historie, cultuur en architectuur zoals kastelen en monumentale boerderijen, is een ideale bestemming voor vakantie en (landelijk) toerisme, met oog voor de omgeving.

 • Talen van bezoek :
  • Frans
KostenData Min Max
GratuiteFree
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3285712892
6 Rue de la Burdinale
4210
Burdinne
 • Gesproken talen :
  • Frans