Pains aux Noix et aux Raisins

  • Tranches-pain-noix-raisins
  • Pate-pain
  • Pate-miches-pain
  • Cerneaux-noix
  • Raisins-secs
  • Panier-pains
Tranches-pain-noix-raisinsPate-painPate-miches-painCerneaux-noixRaisins-secsPanier-pains
Ingrédients

Voor 8 broodjes :

◾350 g gewone tarwebloem, gezeefd

◾50 g gepelde walnoten, fijngehakt

◾40 g rozijnen

◾12 g verse bakkersgist

◾20 cl lauwwarm water (+/- 30°)

◾1,5 theelepel zout

Openingstijden
Préparation

- Verdun de gist in een kom in het lauwwarme water.

- Strooi de 350 g bloem op het werkblad, maak een kommetje in het midden en giet daarin de aangelengde gist.

- Goed roeren.

- Voeg het zout toe en kneed het deeg 5 minuten goed met uw handen.

- Meng er dan de fijngehakte noten en de rozijnen doorheen.

- Blijf nog 5 minuten goed kneden (het deeg moet een gladde en homogene bal worden).

- Leg het deeg in een diepe schaal, bedek het met een schone en droge theedoek en laat het deeg 45 minuten rusten op een warme, tochtvrije plek (zodat het deeg kan rijzen).

- Leg het deeg weer op het werkblad, verdeel het deeg in meerdere stukken en vorm er met bebloemde handen 8 ronde broodjes van.

- Leg de broodjes op een bebloemde bakplaat, bedek ze met een keukendoek en laat ze nog 2,5 uur rusten op een warme plek.

- Verwarm de oven voor op 240°.

- Besprenkel de broodjes met wat water en snijd ze bovenop kruiselings in.

- Bak ze 25 min op 240°. Verlaag de temperatuur de laatste 10 minuten naar 210°.

- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

PS : om er zeker van te zijn dat de broodjes goed gaar zijn, tikt u zachtjes op de onderkant: als dat hol klinkt, kunt u ze uit de oven halen.

U kunt dit deeg uiteraard ook gebruiken om er een groot brood van te bakken. In dat geval moet u de baktijd wat verlengen.

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 8
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 3:30
    • Gaartijd 0:35
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Hoofdgerecht