Natuurreservaat Wésomont

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Réserve naturelle de Wésomont

Het erkende natuurreservaat van Wésomont ligt 1 km ten zuidwesten van het dorp Wésomont, tussen de snelweg E25 en de N30 Aywaille-Manhay. Het gebied is 1,6 hectare groot en bestaat uit oude hooilanden en fragmenten van zure laaggelegen moerassen, heischrale graslanden en biezen. Het wordt voor een deel begrensd door sparrenbossen. Van de interessante planten in het reservaat zijn vooral twee orchideeënsoorten, de breedbladige orchidee (Dactylorhiza majalis) en de gevlekte orchis (Dactylorhiza maculata), en ook hun zeldzame hybride het vermelden waard. De fauna is hier nog grotendeels onbekend. Labels : Gebied van Groot Biologisch Belang, Erkend Natuurreservaat.

Openingstijden
OO

Onder begeleiding

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3286409940
Commune de Ferrières
4190
Ferrières
  • Gesproken talen :
    • Frans

Kaart