Natuurreservaat Rognac

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
 • Fleur rognac

Aan de rand van Luik ligt een bosgebied van meer dan 10 hectare dat bestaat uit een mengeling van zuurminnend beukenbos, eiken-beukenbos, berkenbos, wilgenbos, elzenbos en essenbos. Er wordt zo weinig mogelijk ingegrepen in het bos zodat de natuur haar gang kan gaan en in elk van de bostypes komt een heel typische flora voor. Het gebied ligt in een besloten vallei waar de Neuvillebeek doorheen stroomt. De beek loopt door een wachtvijver, die regelmatig bezocht wordt door ijsvogels. In de poelen van de alluviale vlakte maar ook in een aftakking van de beek die vroeger een molen bediende, treft men typische waterplanten aan. De bronnen en het water dat door de dalwanden naar buiten sijpelt, trekken verschillende soorten amfibieën aan, waaronder de zeldzame salamander, insecten en weekdieren die in het water leven. In het beboste gedeelte van het reservaat werden al heel wat vogels en zoogdieren waargenomen. Het gebied is enkel publiek toegankelijk met een gids. Label : Erkend Natuurreservaat. Bus 94 halte rue du Village, Neuville-en-Condroz ligt op 1,3 km van de ingang van het reservaat.

Openingstijden

Zie agenda en op aanvraag

Toegang enkel met gids

 • Talen van bezoek :
  • Frans
 • Visites pour groupes :
  • Visites groupes
  • Rondleidingen voor groepen op aanvraag
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3285512836
Mob : +33 +32476358400
7 Rue des Violettes
4121
Neupré
 • Gesproken talen :
  • Frans

Kaart