Natuurreservaat en vogelobservatiepost

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Réserve naturelle val-dieu
  • Observatoire 2
  • Observatoire à oiseaux © MTPH
Réserve naturelle val-dieuObservatoire 2Observatoire à oiseaux © MTPH

Dit reservaat van 7 hectare, ontstaan uit het partnerschap van een privéonderneming (le Moulin du Val-Dieu) en de gewestelijke Natagora Land van Herve, omvat een stuwvijver van een hectare voor de hydro-elektrische turbine die de molen bevoorraadt. Behalve deze vijver bevat het reservaat een vochtige weide waar een beekje door loopt, een droge weide langs de heuvelflank en een aanplanting van sparren (sparrenbos).

Met de bedoeling dit geheel het typisch aspect van het lokale heggenlandschap te geven, werd onder meer een houten vogelobservatiepost gebouwd naast de molenvijver en de omliggende terreinen. Deze observatiepost laat toe de flora en fauna van de vijver te observeren zonder die te storen. Dankzij pedagogische borden kan iedereen de geobserveerde soorten identificeren. Er werden ook hagen en een strook bos aangeplant. De oever van de beek (de Bel) werd beplant met jonge wilgen. Het sparrenbos werd geëlimineerd zodat de natuurlijke plantengroei kan terugkeren. De weilanden zijn onaangeroerd gebleven. Dit reservaat is geen gesloten gebied, het is didactisch en richt zich tot het publiek. Dat zal regelmatig uitgenodigd worden om de evolutie te zien van dit uniek natuurgebied tijdens wandelingen en ontdekkingsactiviteiten.

Openingstijden

Dagelijks toegangelijk

  • Uitrusting :
    • Parking
    • Parking voor bussen
    • Bushalte
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.

Kaart