Natuurpark Les Sources

 • Parc naturel des Sources - Spa - cascades
 • Parc naturel des Sources - spa - Arbre et plaine
 • Parc naturel des Sources - Spa - Lever de soleil
 • Parc naturel des Sources - Spa - table pique-nique
 • Parc naturel des sources - Spa - Groupe de promeneurs
Parc naturel des Sources - Spa - cascadesParc naturel des Sources - spa - Arbre et plaineParc naturel des Sources - Spa - Lever de soleilParc naturel des Sources - Spa - table pique-niqueParc naturel des sources - Spa - Groupe de promeneurs

Het Natuurpark Les Sources, het elfde natuurpark van Wallonië, ligt in de gemeenten Spa en Stoumont en bestaat voornamelijk uit water en bos.

Zijn oorsprong en zijn eigenaardigheid? Een unieke vereniging van spelers! De initiatiefnemers van dit project zijn de publiek-private samenwerking, uniek in Wallonië, tussen de twee gemeenten, enerzijds de vzw "Domaine de Bérinzenne" (een structuur die actief is op het gebied van natuurbehoud) en anderzijds de groep Spadel (met de verdeler van mineraalwaterproducten Spa Monopole en Bru-Chevron in Stoumont).

Hoewel de twee gemeenten hun eigen geologische kenmerken hebben (meer gesloten habitats aan de kant van Spa, enorme open ruimten in Stoumont) en ondanks hun specifieke kenmerken en complimentariteiten, vertonen ze toch in meerdere opzichten overeenkomsten. Water is in al zijn vormen aanwezig: Grondwater, natuurlijk mineraalwater, thermaal water, water uit wetlands en oppervlaktewater met een totale lengte van 300 km. Het element water kenmerkt het parkgebied en vormt tegelijkertijd zeldzame biotopen zoals moerassen, veen- en elzenbossen.

Het gebied van het park is dicht bebost. Deze natuurgebieden zijn niet alleen een belangrijke bron van inkomsten, maar ze hebben ook een reëel ecologisch potentieel: ze herbergen uitzonderlijke fauna en flora evenals enkele zeldzame boshabitats die op Europees niveau worden bedreigd.

 • Talen van bezoek :
  • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287632205
6 Bérinzenne
4900
Spa
 • Gesproken talen :
  • Frans