Natuur

Wandelen, fietsen of paardrijden in de prachtige natuurparken, recreatie langs en op het water, de mooie omgeving van Spa... de liefhebbers van natuurschoon zitten goed in de provincie Luik!


Een groot en gevarieerd aanbod aan wandelingen en tochten

Houdt u van wandelen, fietsen, paardrijden of een tochtje met de auto? Kom dan naar de provincie Luik! In de provincie Luik wemelt het van de fraaie natuurgebieden waar u heerlijke tochten kunt maken. Met maar liefst 5000 km aan bewegwijzerde paden en 13 RAVeL-routes, waaronder de voormalige spoorlijn de Vennbahn, nu een fietspad. Het wordt nog moeilijk kiezen uit de vele wandel- en fietsmogelijkheden!


Twee uitzonderlijke natuurparken

De provincie Luik beschikt met het natuurpark Hoge Venen-Eifel over het grootste natuurreservaat van België. Bewonder al wandelend door het uitgestrekte gebied de prachtige landschappen en adembenemende vergezichten.

In het westen van de provincie Luik vindt u het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevalleien met de typische Haspengouwse landschappen en de Plantentuin van Pitet.


Bezoek zeker ook de bossen van Spa in de Ardennen

Midden in de bossen van Spa, aan de rand van het veenmoeras van Malchamps, vormt het domein van Bérinzenne met het Bos- en Watermuseum een fascinerend kader. In dit natuurgebied staat een zeer mooie uitkijktoren: even klimmen en dan genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving.


Twee natuurlandschappen op de lijst van uitzonderlijk Waals erfgoed

De Vallei van de Ninglinspo en de Fonds de Quarreux staan allebei op de Waalse monumentenlijst. De twee prachtige landschappen rondom de Amblève zijn zeer populair bij wandelaars.


Recreëren op of bij het water

Het meer van Eupen of de bekende meren La Gileppe, Robertville, Bütgenbach en hun indrukwekkende stuwdammen zijn allemaal drinkwaterreservoirs, centra voor watersport en -recreatie, maar ook vakantiebestemmingen.

Op het kleinere Meer van Warfaaz kunt u kanoën en waterfietsen.