Nationaal Natuurreservaat Sablière de Larbois

Het gebied bestaat uit een groeve waarvan de taluds extreem geërodeerd zijn, een diepe poel en een vlakker stuk met veel struikhei. In het gebied verschijnt stilaan een vegetatie die goed is aangepast aan de zanderige bodem die zeer weinig minerale zouten bevat. Ook zandminnende fauna komt hier voor, onder andere verschillende soorten gravende insecten maar ook oeverzwaluw. Beschermde soorten die men hier aantreft zijn zomertortel, rugstreeppad, gladde slang en ringslang. Beheersmaatregelen in het reservaat moeten ervoor zorgen dat de heidegebieden terugkeren, dat zandminnende insecten zich hier thuis blijven voelen, en dat de rotspunt weer oeverzwaluwen aantrekt.

Deze oude zandgroeve is een van de hoogtepunten van de geologische wandeling. Stilaan rukken hier weer planten op die goed gedijen op zanderige grond die heel arm is aan minerale zouten. Er komen hier dus zandminnende soorten voor zoals een aantal gravende insecten maar ook de oeverzwaluw. Beschermde soorten die u hier kan waarnemen, zijn onder andere de zomertortel, rugstreeppad, gladde slang en ringslang. De beheersmaatregelen zijn gericht op het herstel van de heidegebieden, het behoud van een stuk waar zandminnende insecten zich kunnen thuis voelen en het herstel van een rots voor oeverzwaluwen. Deze voormalige zandwinning is een van de bezienswaardigheden langs de geologische wandeling.

Labels : Gebied van Groot Biologisch Belang, Nationaal Natuurreservaat.

Bus 342 Halte Géromont centre (+2,5 km wandelen)

Openingstijden

Ontdekking-animatie : zie agenda

Vrij toegang op bewegwijzerde routes

  • Talen van bezoek :
    • Frans
  • Uitrusting/Services :
    • Parking
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
*
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3242479990
Delà les monts
4170
Comblain-au-Pont
  • Gesproken talen :
    • Frans