Napoleon, de mythe voorbij

 • Pass touristique
! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u ten eerste aan de website van de organisatoren te raadplegen om te informeren of het evenement waarin u ge�nteresseerd bent nog steeds plaatsvindt en zo ja, om de toegangsmodaliteiten en voorwaarden te kennen.
 • Affiche Napoleon
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Exposition Napoléon - Au-delà du mythe
 • Expo Napoléon Liège - Bicorne de Napoleon Ier. Eté 1810 © Collection Bruno Ledoux
Affiche NapoleonExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExposition Napoléon - Au-delà du mytheExpo Napoléon Liège - Bicorne de Napoleon Ier. Eté 1810 © Collection Bruno Ledoux

‘Napoleon, de mythe voorbij' is een unieke ervaring!

Het is ook de grootste tentoonstelling die in België georganiseerd wordt in 2021 - het Année Napoléon - voor de herdenkingen ter ere van de tweehonderdste verjaardag van het overlijden van deze ongeëvenaarde strateeg! 

Meerdere honderden originele en vaak onschatbare stukken uit collecties van gerenommeerde Belgische en buitenlandse instellingen en privéverzamelingen worden tentoongesteld via indrukwekkende ensceneringen (bivak, kwartier van de militaire staf op het slagveld ...) die getuigen van het ongelooflijke leven van Napoleon Bonaparte. 

Verschillende thema's komen aan bod om u vertrouwd te maken met de man, zijn leven en zijn werk:

Een unieke persoonlijkheid - De pracht en praal van het keizerrijk - Het soldatenleven - Zijn mythe en nalatenschap - De revolutie - Verhaal van een mythe - Grote slagen en coalities - De kroning ... 

Waar Napoleon Bonaparte een ware held was voor velen, werd hij evengoed gehaat door anderen. Zijn legende, die hij zelf mee heeft vormgegeven, is na zijn dood flink groter geworden. Als belangrijk historisch personage blijft hij - 200 jaar na zijn dood - zijn stempel drukken op ons dagelijkse leven. Volg het parcours dat deze buitengewone persoonlijkheid heeft vormgegeven van man tot legende. Laat u daarbij inspireren door meer dan 70.000 werken en een duizendtal films en documentaires en maak kennis met Napoleon Bonaparte, 1ste Keizer der Fransen, zoals u hem nog nooit hebt gezien!

Naast de tentoonstelling ... Een exclusieve Escape Game: 

Speciaal voor deze tentoonstelling werd een escape game ontwikkeld die zorgt voor een andere invalshoek. Dit spel werd handig verwerkt in de opbouw van de tentoonstelling en zet de spelers aan om aandachtig rond te kijken en na te denken om de verloren schat van Napoleon op te sporen. Een ideale belevenis voor gezinnen! 

Vergeet niet dat jullie illustere afstammelingen zijn van de grote Napoleon Bonaparte!

Door op zoek te gaan op de zolder van een van de huizen van de familie ontdekken jullie documenten opgesteld door jullie voorvader waarin staat dat sinds meer dan 300 jaar ergens een schat verstopt ligt! Waar precies, dat wordt helaas niet vermeld. Dat zullen jullie zelf moeten ontdekken ...

Als fervente liefhebber van cryptologie heeft jullie voorvader eraan gedacht de aanwijzingen waarmee de schat kan worden teruggevonden, in code te noteren. Niemand - tot nu toe - is erin geslaagd die code te ontcijferen. We zouden het anders wel gehoord hebben, als een enorme schat verstopt door Napoleon I gevonden werd!

Dat was buiten een nieuwe uitvinding gerekend die het verloop van de geschiedenis ging veranderen: de tijdsprojectiehelm! Dit technologisch juweeltje kan ‘echo's uit het verleden' oppikken. Met deze flarden van geluiden van vroeger kunnen jullie nu de schat bemachtigen.

Om dat voor mekaar te krijgen moeten jullie de verschillende echo's van jullie voorvader opvangen zodat jullie hiermee hopelijk de aanwijzingen kunnen ontcijferen en zo die geweldige schat kunnen opsporen. Wapen jullie met het notitieboekje van jullie voorvader, ga op zoek naar de echo's en onthul wat hij sinds enkele eeuwen verborgen heeft gehouden. Wie weet wat voor prachtige ontdekking voor jullie in het verschiet ligt.

Het toegangsticket ‘Escape Game' geeft jullie toegang tot zowel het spel als de tentoonstelling.

Reserveren verplicht op 04/224.49.38!

Openingstijden

Van zaterdag 03 april 2021 tot zondag 09 januari 2022

Dagelijks

van 10:00 tot 18:30

 • Categorie :
  • Tentoonstellingen
  • Recreatieve activiteiten
KostenMinMax
Tarief voor volwassenen17.00€
Kindertarief--
Tarif senior15.00€
Studententarief11.00€
Tariefartikel 27--
Organisator
Telefoon : +3242244938
Plaats
2 Place des Guillemins
Gare des Guillemins
Liège
4000
Liège

Kaart