Museum van de streekeigenheid

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Musée du terroir Moresnet

Het ‘musée du terroir’ werd ingehuldigd in 1999. Het is ondergebracht in een voormalige hoefsmederij uit 1638 in het centrum van het dorp Moresnet. Het laat bezoekers kennismaken met de geschiedenis, de vroegere activiteiten en de diverse aspecten van het culturele en sociale leven van Moresnet en de omliggende streek. Een permanente tentoonstelling belicht de (bewogen) geschiedenis van het spoorwegviaduct, van de bouw in 1914 tot de opeenvolgende vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de complete renovatie in 2004. Twee andere zalen geven onderdak aan thematentoonstellingen, die in 2010 toegespitst zijn op enerzijds de ‘oude beroepen’ (houtbewerker, klompenmaker, smid, schoenmaker en slager) en anderzijds over ‘logies in de jaren 1950’.

Openingstijden

Open op de 1e en 3e zondag van de maand van mei tot november van 10 tot 12u en van 14 tot 17u

  • Talen van bezoek :
    • Frans
  • Réception de groupes :
    • Groepen aanvaard
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Mob : +33 +32485423775
87 Rue du Village
4850
Plombières
  • Gesproken talen :
    • Frans