Musée Historique de la Principauté de Stavelot-Malmedy

 • Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Salle
 • Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Salle
 • Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Salle
 • Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Salle
 • Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Détails
Musée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - SalleMusée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - SalleMusée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - SalleMusée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - SalleMusée Principauté Stavelot-Malmedy - Stavelot - Détails

Historisch museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy.

Gedurende méér dan 1000 jaar, vanaf haar oprichting door Saint-Remacle tot de Franse Revolutie, oefende het abdijprinsdom van Stavelot-Malmedy een economische, politieke, religieuze en artistieke invloed uit over een uitgebreid gebied, dat de grenzen van België ver overschreed, met name van de Loire tot aan het Duitse keizerrijk.

Het Museum van het prinsdom Stavelot-Malmedy biedt een route - tegelijkertijd modern, intelligent en ludiek - doorheen de verbazingwekkende geschiedenis van een Staat van het Ancien Régime. Een oude verzameling prenten en muziekbladen, artefacts en kunstwerken werden op vernuftige manier samengebracht door toepassing van de meest recente multimediale technieken. Na een bezoek aan het museum komt de betekenis van de abdijkerk uit de XIde eeuw, grenzend aan het museum en opgegegraven door de archeologen, tot volle ontplooiing.

Nieuw : De ruimte "Espace Wibald", Rijksabt, de Gouden eeuw van de abdij Stavelot in de XIIde eeuw.

 • Talen van bezoek :
  • Frans
KostenMinMax
Tariefartikel 27--
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3280880878
1 Cour de l'Abbaye
4970
Stavelot
 • Gesproken talen :
  • Frans