Motorsport

Voor de autosportliefhebbers is de provincie Luik vooral bekend door de tal van belangrijke wedstrijden die het hele jaar door op haar gebied gehouden worden.
 
Drijvende kracht van de Belgische autosport en wereldwijd erkend als één van de mooiste circuits ter wereld, organiseert het Circuit van Spa-Francorchamps topevenementen zoals de Formule 1 Grand Prix, de 24u van Spa, de 6u WEC en de 25u VW Fun Cup. Als nieuwigheid wordt het Spadois-circuit ook het decor voor de 3de ronde van het FIA World Rallycross Championship. Een ultraspectaculaire terrein waar amateurs van slips en afdrijven verrukt van raken en daarbij ook talrijke gezinnen aantrekt.
 
Op de kronkelende en kwetsbare wegen in de provincie Luik, rallygebied bij uitstek, vinden verschillende rondes van het Belgisch Kampioenschap plaats zoals de Spa Herock Rally, de Oost-Belgische Rally en vooral de beroemde Rallye du Condroz, die het seizoen elk jaar in stijl afsluit.
 
En dan hebben we het nog niet eens over de wielerliefhebbers die hun passie kunnen uitleven op evenementen zoals de Bikers Classic, de 6-urige motorrace of het evenement "The A-XOC Bikers' Classics".

! COVID-19 maatregelen! Wij raden u ten eerste aan de website van de organisatoren te raadplegen om te informeren of het evenement waarin u geïnteresseerd bent nog steeds plaatsvindt en zo ja, om de toegangsmodaliteiten en voorwaarden te kennen.