Moelleux au Chocolat

  • Moelleux
  • Moelleux-dans-des-ramequins
MoelleuxMoelleux-dans-des-ramequins
Ingrédients

◾250 g smeltchocolade

◾175 g boter

◾125 g poedersuiker

◾75 g bloem

◾5 eieren

Openingstijden
Préparation

◾Smelt de boter en de in stukjes gesneden chocolade au bain-marie.

◾Meng in een kom de bloem met de poedersuiker.

◾Voeg de 5 eieren toe en meng de ingrediënten tot een homogeen geheel.

◾Schenk de boter en de chocolade voorzichtig bij het mengsel.

◾Goed roeren.

◾Neem ramequins van pyrex (+/- 5 cm hoog en 7,5 cm doorsnede.)

◾Beboter de ovenschaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met bloem.

◾Vul de ramequin tot 3/4 met het mengsel.

◾Verwarm de oven voor op 200°C (stand 7).

◾Als de oven goed warm is zet u de ramequin precies 7 minuten in de oven op 200°C.

◾Serveer lauwwarm met mandarijnencoulis, crème anglaise of een bolletje vanille-ijs.

PS: Voor kleinere chocolademoelleux kunt u ook kleine papieren bakvormpjes gebruiken. U moet dan wel de baktijd verkorten.

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 6
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:20
    • Gaartijd 0:07
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert