Macarons au chocolat

  • Macarons au chocolat
  • Macarons au chocolat
  • Macarons au chocolat
Macarons au chocolatMacarons au chocolatMacarons au chocolat
Ingrédients

Voor 25 tot 30 macarons :

◾125 gram amandelpoeder

◾4 eiwitten

◾250 gram smeltchocolade

◾70 gram fijne suiker

◾180 gram fijne poedersuiker

◾2 volle theelepels cacaopoeder (ongezoet)

◾20 gram ongezouten boter

◾15 cl vloeibare room

Openingstijden
Préparation

Macarons :

◾Klop de eiwitten en voeg hieraan de fijne suiker en het cacaopoeder toe. Zorg dat de eiwitten niet te veel uit elkaar vallen.

◾Voeg dan de poedersuiker en het amandelpoeder toe.

◾Laat het mengsel ongeveer 15 minuten rusten.

◾Verwarm de oven voor op 160° C.

◾Leg een vel vetvrij papier op de bakplaat.

◾Spuit het deeg ter grootte van een walnoot met een garneerspuit op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de deegbolletjes is.

◾Bak de macarons ongeveer vijftien minuten in het midden van de oven. Snijd ze voorzichtig los als ze goed zijn afgekoeld!

Ganache:

◾Smelt de chocolade en de boter op het vuur en schenk de room erbij.

◾Roer de ingrediënten tot een homogeen mengsel en zorg dat het niet aanbrandt.

◾De ganache is nu klaar en hoeft alleen maar af te koelen.

Garnituur:

◾Plak de macarons per twee op elkaar met de ganache en serveer!

Smullen maar!

NB: In winkels voor keukengerei en -accessoires zijn macaronvormen verkrijgbaar (vaak van silicone). Dit is een stuk gemakkelijker en zo zijn alle macarons identiek.

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 6
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:45
    • Gaartijd 0:15
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert