Les Vôtes al Rapeye

  • Lait-oeufs
  • Lardons
Lait-oeufsLardons
Ingrédients

Voor 4 personen - ongeveer 8 "vôtes" - 22 cm doorsnee :

◾1,200 kg aardappelen

◾3 hele eieren

◾250 ml melk

◾150 g bloem

◾1 theelepel zout

◾300 g gerookt spek, in blokjes gesneden

◾fijne suiker (optioneel) voor de proeverij

◾bakvet (in het traditionel recept wordt reuzel vermeld, maar vandaag wordt dit meestal door margarine of plantaardige olie vervangen...)

Openingstijden
Préparation

Doe wat spek in een pan en laat het smelten in een beetje vet, zonder het bruin te bakken.

Schil en was van de aardappelen.

Rasp ze fijn en laat ze in een zeef of vergiet uitlekken zodat het zetmeel eruit gaat.

Als ze goed uitgegoten zijn, giet je ze in een grote schaal en doe je de hele eieren, het zout de bloem en de melk erbij. Vermeng alles goed.

In een koekenpan op hoog vuur, laat je de margarine (of ander vet) smelten en giet je een flinke pollepel van het mengsel in de koekenpan. Verspreid alles gelijkmatig om een enigszins dikke pannenkoek te krijgen.

Doe er dan ongeveer 2-3 eetlepels spekblokjes bij.

Aan beide kanten bakken net als een traditionele pannenkoek maar er niettemin op letten dat deze goed doorbakt van binnen aangezien er ruwe aardappelen gebruikt worden.

Serveer ze warm met, eventueel onder toevoeging van fijne suiker voor liefhebbers die van zoet en zout houden...

Smakelijk !!!

NB : Neem voldoende tijd voor het bakken.

De pannenkoeken zijn nog lekkerder als je ze van te voren voorbereidt en op het moment van eten, opwarmt.

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 4
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:30
    • Gaartijd 0:30
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert