Les Tartines de Chambralles

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.

De mens ontdekte de site van de Tartines de Chambralles al in de achttiende eeuw. In de negentiende eeuw begon men er zandsteen van het Fameniaan te ontginnen om ze als deksteen te gebruiken maar later werd de groeve achtergelaten. In 1976 werd ze door de dienst monumenten en landschappen geklasseerd en kwam het op een lijst van biologisch erg waardevolle plaatsen terecht. Toen de groeve nog actief werd uitgebaat, stootte men op een strand uit het Boven-Fameniaan (360 miljoen jaar geleden) dat als gevolg van de Hercynische gebergtevorming rechtop kwam te staan. Op het oppervlak van het gesteente zijn nog de rimpels van de zee te zien, zoals men die nu nog tegenkomt op onze stranden, onder invloed van de getijden. Tegelijkertijd vormde het water uitgeharde mini-eilandjes (zandsteenbroden). In dit gebied liggen een aantal graslanden die heel veel zon krijgen, weinig voedingsstoffen bevatten en weinig water vasthouden. Warmteminnende soorten hebben hier verschillende strategieën ontwikkeld om te overleven en de biodiversiteit in dit gebied ligt dan ook bijzonder hoog. (Aywaille, wandeling nr. 7) hond aan de leiband

Bus 142 Arrêt/Halte Martinrive Gare

Zie agenda / Op aanvraag

Gratis toegankelijk via de paden

  • Talen van bezoek :
    • Frans
  • Uitrusting :
    • Parking
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3243844017
Hameau de Chambralles
4920
Aywaille
  • Gesproken talen :
    • Frans