Les Lacquemants

  • Lacquemants
  • Lacquemants
  • Lacquemants
  • Lacquemants
  • Lacquemants
LacquemantsLacquemantsLacquemantsLacquemantsLacquemants
Ingrédients

Ingrediënten (voor ongeveer dertig wafels):

Voor het deeg:

- 600 gr bloem

- 200 gr zachte boter

- 250 ml lauwwarme melk

- 100 gr kandijstroop

- 50 gr suiker

- 25 gr bakkersgist

- 1 eigeel

- 1 snufje zout

Voor de stroop:

- 750 ml water

- 750 gr lichte basterdsuiker

- 300 gr donkere basterdsuiker

- 150 gr kandijstroop

- 7 gr cacao

- 1 mespuntje kaneelpoeder

- 3 eetlepels oranjebloesemwater

Openingstijden
Préparation

Begin met de bereiding van de stroop, deze moet namelijk afkoelen.

Giet alle ingrediënten in een steelpan en breng ze aan de kook. Laat ze dan een half uur inkoken.

Verdun de gist in de lauwwarme melk.

Giet alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng ze goed door totdat een homogeen deeg is verkregen.

Vorm een bol van het deeg, leg deze op een bebloemd werkblad en dek het deeg af met een schone doek.

Laat het deeg een uur lang rijzen op een tochtvrije plek.

Maak deegballen van circa 40 gr en rol ze uit met de deegroller.

Bak de deegballen met een wafelijzer (met het ijzer voor kleine wafels), snijd ze als ze uit het ijzer komen meteen in de dikte in tweeën en dompel ze onder in de afgekoelde stroop.

Hmmm, heerlijk!

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemiddeld
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 15
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:30
    • Gaartijd 2:00
  • Classificatie :
    • 2 stukken
  • Categorie :
    • Dessert