Verlaat de schoolbanken en leer door te ontdekken!

Ga op excursie met uw klassen op de monumentenroutes van de Provincie Luik. Onze zes toeristische trekpleisters bieden programma's aan die zijn aangepast aan schoolgroepen. Mogelijkheden om gratis vervoer en accommodatie aan te vragen, afhankelijk van het geval.


Voor wie?

Alle netwerken van kwekerijen en basisscholen op het grondgebied van de Provincie Luik. Groepen van minimaal 40 personen en maximaal 55 personen, inclusief leraren.
Om het minimum aantal leerlingen te bereiken, kunnen scholen samen met andere onderwijsinstellingen binnen een radius van maximaal 10 kilometer. De voor de gelegenheid voorziene bus zorgt voor het vervoer tussen de verschillende locaties.


Wanneer mogelijk?

Tussen 14 september 2020 en 30 juni 2021, op de data vermeld in de kalender die hieronder kan worden geraadpleegd en gedownload.Wat ontdekken?

Een van de programma's die worden aangeboden in de zes onderstaande sites.


Hoe reserveren?

Afhankelijk van de kalender met de voorgestelde data per site, belt u de gekozen attractie om uw bezoek te boeken. Vraag naar de "DPPP" dienst (Découverte Pédagogique du Patrimoine Provincial). Aangezien de data zeer snel worden opgenomen, is het raadzaam om niet te lang te wachten met boeken.
Vervolgens zal de gecontacteerde site de mogelijkheden van het bezoek en de beschikbaarheid van de bus controleren en de excursie en het vervoer bevestigen.

Reserveringen worden pas vanaf 9 september gemaakt.

Voor een betaald bezoek aan een van deze zes locaties wordt u voorzien van een bus van uw school naar de gekozen locatie en terug. 55 busplaatsen zijn in de prijs van het bezoek inbegrepen.

NIEUW! 2 bussen per dag tussen 14 september en 18 december 2020.

Opgelet! In de context van de huidige gezondheidscrisis en om veilig te kunnen reizen zijn de volgende regels van kracht in de bus:
  • In- en uitstappen via de achterdeur van het voertuig
  • Sluiting van het voertuigtoilet
  • Levering van hydro-alcoholische gel aan boord
  • Het dragen van een masker is verplicht voor alle personen ouder dan 12 jaar.