Le Cougnou

  • Cougnou-bonhomme-fouet
  • Lait-oeufs
  • Sucre
  • Pate-cougnou
  • Raisins-secs
  • Cuisson-pate
  • Cougnou-bonhomme
  • Cougnou-beurre
Cougnou-bonhomme-fouetLait-oeufsSucrePate-cougnouRaisins-secsCuisson-pateCougnou-bonhommeCougnou-beurre
Ingrédients

- 1 kg patisseriebloem

- 1 theelepel zout

- 80 g verse bakkersgist

- 2 dl melk

- 3 dl water

- 2 eieren

- 200 g fijne suiker

- 150 g gesmolten boter (ongezouten)

- 150 g rozijnen

- 100 parelsuiker

Openingstijden
Préparation

Verdun de gist in de lauwwarme melk.

Maak een kommetje van de bloem en doe de ingrediënten hierin, te beginnen met de melk en de gist en als laatste het zout.

Meng het geheel goed door tot een deegbal.

Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het circa 1,5 uur op kamertemperatuur rijzen op een lichtjes bebloemd bord, afgedekt met een schone theedoek.

Voeg dan de parelsuiker toe en de licht door de bloem gerolde rozijnen. Kneed het goed door.

Verdeel het deeg in 8 of 10 porties en maak er 'poppetjes' van.

Leg de broodjes op bakpapier en laat ze 20-30 minuten rijzen totdat ze twee keer zo groot worden.

Bestrijk ze met een kwastje met wat eigeel zodat ze mooi goudbruin bakken.

Bak de broodjes ongeveer 20-30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat de broodjes afkoelen op de bakplaat.

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 8
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 2:30
    • Gaartijd 0:30
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert