La Zone

La Zone, dat sinds 1988 door de Federatie Wallonië-Brussel erkend is als Jeugdcentrum, beschikt over een infrastructuur met een concertzaal, een polyvalente zaal, een slaapzaal, een keuken, ruimten voor workshops of vergaderingen en kantoren.

La Zone is een politiek project dat actief is op cultureel gebied en dat functioneert als een "publieke microdienst" met de missie om een ontvangstruimte te ontwikkelen die openstaat voor alle collectieve praktijken waarbij de gebruikers actoren zijn van hun eigen cultuur en tegelijkertijd de rijkdom van andere singulariteiten in andere culturen erkennen.

We kunnen het La Zone-project omschrijven als vooral gericht op creatief verzet dat openstaat voor alle vormen van expressie en altijd ontvankelijk is voor opkomende culturen in relaties van tolerantie, erkenning van affiniteitswensen en gegarandeerde toegang voor iedereen.

De deelname van tientallen mensen, collectieven, muziek, slam, cinema, koken, digitale creaties, de meest uiteenlopende artistieke producties, ... ligt aan de basis van het project. Het stelt hen in staat om terug te komen op deze projecten, deze ideeën en de energieën van elk van hen door hen te helpen om ze af te ronden en door een infrastructuur en verschillende middelen ter beschikking te stellen.


Openingstijden

Onze kantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 u. 

en ook, op de dagen van evenementen, tussen 17:00 en 19:00 u.

N.B.: Adres van de kantoren: Rue Méan 27


 • Talen van bezoek :
  • Frans
 • Uitrusting/Services :
  • Sanitair
  • Cafetaria
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3243410727
42 Quai de l'Ourthe
4020
Liège
 • Gesproken talen :
  • Frans