La Salade Russe

  • Salade-russe
Ingrédients

◾6 gemarineerde haringen (ook "rolmops" genoemd)

◾1 kg aardappelen

◾1 pot rode bieten van 500 gr

◾2 appels

◾2 uien

◾125 gr uien in azijn

◾500 gr augurken in azijn

◾6 hardgekookte eieren

◾125 gr gebraden varkensvlees

◾125 gr beenham

◾125 walnoten

◾zout en peper

◾500 gr de mayonaise

◾citroensap (facultatief)

Bereiding :

◾Was de haringen en snijd ze in kleine blokjes.

◾Kook de aardappelen (bij voorkeur met de schil die u na het koken verwijdert, voordat u ze in blokjes snijdt).

◾Snijd ook de bieten (let op: bewaar het sap, dit hebt u later nog nodig), de appels, het gebraden varkensvlees en de ham in blokjes.

◾Snijd de uitgelekte augurken en uien in azijn in schijfjes.

◾Schil de uien en snijd ze in dunne plakjes.

◾Snijd de eieren in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.

◾Meng alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en voeg de mayonaise toe en een scheutje bietensap voor de kleur.

Openingstijden
Préparation

Het is het beste om deze salade van tevoren te bereiden (minimaal de dag voor het serveren) : ze wordt alleen maar lekkerder!

Serveer met een beetje citroen (naar smaak), mayonaise en eventueel brood ...

Eet smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 6
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:20
    • Gaartijd 0:20
  • Classificatie :
    • 2 stukken
  • Categorie :
    • Hoofdgerecht