La Brasserie Belge

  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
  • Herstal - La Brasserie Belge
Herstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie BelgeHerstal - La Brasserie Belge

La Brasserie Belge schept en brouwt speciale ambachtelijke kwaliteitsbieren voor eigen rekening (La Belgicus®) en voor talrijke andere merken, opdrachten of evenementen.

Voor onze productie geven we de voorkeur te werken met ingrediënten van korte circuits; ook zijn wij van plan om een breed gamma "biologische" bieren te ontwikkelen, dat onder de beste condities gebrouwen wordt en van uniforme kwaliteit is.

Wij hebben een capaciteit om het equivalent van meer dan 10.000 flessen van 33 cl per week te brouwen. Het merendeel van onze recepten wordt in flessen gefermenteerd, maar we hebben ook de mogelijkheid om op isobarometrische wijze te werken. De Belgische brouwerij is tot stand gekomen uit de ontmoeting van twee boeiende en gepassioneerde persoonlijkheden.

Al onze recepten zijn gecreëerd door onze gepassioneerde meester-brouwer, wiens hart altijd al sneller klopte voor goed gebrouwen bier.

Na een succesvolle afronding van zijn apothekersstudie, besloot hij de kunst van het brouwen te studeren om er de basiskennis en technieken van te verwerven.

Na jarenlang zijn kunst geperfectioneerd te hebben werd hij een all round specialist die zijn kennis graag met andere Belgische brouwers deelde. Hij heeft in verschillende brouwerijen gewerkt en zijn apothekersopleiding gaf hem specifieke vaardigheden die zijn collega's onderkennen.

In 2016 ontmoet hij Michel en Bruno, twee andere mannen met passie voor bier. Het zijn niet zozeer brouwers, maar eerder proevers.

Michel is ontwerper en communicatiespecialist. Hij geeft Belgicus zijn herkenbaarheid en zorgt ervoor deze passie met bieramateurs te delen die tot grote voldoening onze drankjes komen proeven. Bruno is ook een wetenschapper, maar heeft zich op het ondernemerschap gericht. Hij had er altijd al van gedroomd om drank te produceren. Hij is degene die dit prachtige project draaiend houdt en dankzij zijn specifieke ervaring, een steentje bijdraagt aan onze nieuwe producten.

Dark Coal (onze Sweet Milk Stout een basisbier) - Gouden medaille op de vakbeurs Brasséart 2019 (beste bruine bier).

Licht en verfrissend. De intens zwarte kleur van Dark Coal wordt verkregen door het mengen van speciale, gebrande mouten en onderscheidt zich door zijn volle textuur met koffie- of mokka aroma's.

Het romige schuim doet aan cappuccino denken en de toevoeging van ambachtelijke Luikse stroop geeft hem die typische nasmaak van appel- en peer.

Heerlijk bij een chocoladedessert of bij gegrild vlees, een goed stuk kaas of zomaar, voor het genot.

Hoge gisting - Stijl: Milk stout, sweet stout 5,5%.

Gold - Zilveren medaille op de vakbeurs Brasséart 2019 (beste blonde bier)

De doordachte combinatie van meerdere mouten geeft dit bier zijn warme, gouden kleur. Met zijn matige alcoholgehalte, licht hoppige smaak, kruidige noten van koriander en accenten van citrusvruchten prikkelt het je smaakpapillen. Geniet simpelweg van een glas of bij heerlijk wit vlees (varkensvlees en lamsvlees).

Hoge gisting - Stijl: Belgische pale ale 6%.

Red - Fruitig, verfrissend bier - lancering gepland voorjaar 2019.

Een bier voor iedereen: zoet, licht en bijzonder verfrissend. De dominantie is fruitig, het zijn de aardbeien (parel van onze streek) die ons daarbij hebben geïnspireerd. Met de kruiden en hop krijg je een verrassende, onweerstaanbare fijne combinatie.

Style Strawberry Ale 5,3%.

  • Categorie :
    • Bier
    • Blond bier
    • Bruin bier
  • Talen van bezoek :
    • Frans
    • Engels
  • Uitrusting/Services :
    • Autre(s) équipement(s)/service(s) Parking et halte autocars à proximité (quai de Wallonie)
    • Dégustation sur place
    • Markten, jaarmarkten..
    • Winkel ter plaatse
    • Online verkoop
    • Verkoop van regionale producten
    • Parking
    • Bushalte
    • Parking voor bussen
loading
Route naar :
7 Place Coronmeuse
4040
Herstal
GPS adres
latitude : 50.6553
Lengtegraad : 5.61251
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
7 Place Coronmeuse
4040
Herstal
Mob : +33 +32498913162
  • Gesproken talen :
    • Frans
    • Engels