Knusse Cafés en terrassen om een drankje te nemen

Luik, Hoei of Malmedy: in de provincie Luik wemelt het van gezellige caféterrasjes waar men een rustig drank kan genieten zodra de zon erbij is.
 

Place du Marché - Liège
LUIK - Place du Marché
Hier bent u in het historisch hart van Luik, naast place Saint-Lambert, het oudste plein van de stad. Tegenover «La Violette», het stadhuis van Luik, staat de Perroen. Iets verder de «Fontein van de Traditie». Hier is het met mooi weer altijd gezellig druk.
Grand Place - Huy
HOEI - Grand’ Place
Het hart van ‘Vieux Huy’, het oude centrum. U komt hier via de Pont des Chaînes. Kijk goed om u heen, misschien ziet u een van de zelden zichtbare zijtakken van Le Hoyoux, de vroegere rivier van Hoei. In het centrum staat de fontein Li Bassinia. Het oudste deel hiervan dateert uit 1406.
Place du Roi Albert - Tilff
TILFF - Place du Roi Albert
Een landelijk dorpje ver weg van de drukke stad. De oude begraafplaats is een bekoorlijke plek, in de beschutting van de Ourthe. Sommige brasseries hebben een terras aan het water. U bereikt Tilff via de RAVeL of u neemt afslag Tilff op de E25.
Place du Roi Albert Ier - Malmedy
MALMEDY - Place Albert 1er
Dit is de plek is waar Le Cwarmê wordt gevierd, het lokale carnavalsfeest. De obelisk in het centrum staat op de monumentenlijst van de stad. Bewonder de imposante kathedraal Saints-Pierre-Paul-et-Quirin.
La Capitainerie - Visé
WEZET – Het kantoor van de havenmeester en de plezierhaven
De plezierhaven halverwege Luik en Maastricht is een ideale stopplaats voor een hapje en een drankje aan de oevers van het water. Het is een prachtige plek aan de samenloop van de twee grote waterwegen, de Maas en het Albertkanaal. Gemakkelijk te bereiken via de Promenade d’Aiguillon.