Stel uw eigen route samen

Als gevolg van de vele overstromingen in de Provincie Luik kunnen wij momenteel niet garant staan voor een correcte bewegwijzering van het knooppuntennetwerk. Deze situatie geldt voor onbepaalde tijd. Wij raden u aan om bij uw volgende uitstapjes een papieren routekaart mee te nemen (verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme of te downloaden via onze website) of de ‘Fietsknoop’ app te installeren op uw smartphone. Bedankt voor uw begrip. 
 
16-07-21: Daarnaast raden wij u aan om gedurende ten minste één week af te zien van tochten langs de Ourthe, de Amblève, de Vesdre en de Maas.
De gemeenten die het meest te kampen hebben met de wateroverlast zijn: 

- Aywaille en Remouchamps;
- alle dorpen langs de Ourthe, tussen Hamoir en Luik;
- de steden en dorpen langs de Maas, tussen Luik en Maastricht;
- de stad Eupen en haar stuwdam; 
- Dolhain;
- Jalhay;
- Vaux-sous-Chèvremont.

De NMBS en Infrabel zijn eveneens ernstig getroffen, de ‘Fiets, Trein & Landschap’ tochten op Lijn 38 en door de Ourthevallei zijn voor onbepaalde tijd niet toegankelijk.
Houd de diverse mediakanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. 

 
Alle liefhebbers van fietstoerisme weten al hoe het knooppuntennetwerk voor fietstoerisme van de provincie Luik werkt. U kunt zelf uw fietstocht uitstippelen met onze interactieve kaart. Kies een begin- en eindpunt door op de nummers te klikken van de regio waar u een tocht wilt maken. In een gedetailleerd roadbook met uw gekozen route ziet u welke punten u moet volgen. Deze tool wordt uw vaste reisgenoot voor het plannen van al uw circuits en fietstochten. Fietstoerisme was nog nooit zo eenvoudig!