Kerk Saint-Christophe

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Saint-christophe-hannut

Deze mooie, stenen kerk bevindt zich in het midden van de stad en valt op omwille van haar massieve toren die succesvol heropgebouwd werd in 1661 en 1733.

Het interieur werd aan het einde van de 19de eeuw gerestaureerd door de Gentse architect Van Assche en bevat enkele opvallende stukken. Het enorme, polychrome beeld van Christophe - de patroonheilige van deze kerk - springt onmiddellijk in het oog. Het is maar liefst 3m40 hoog en werd uit één stuk hout gesneden. Het van oorsprong gotische koor is wettelijk beschermd. Bekijk verder ook zeker de doopvont en de preekstoel (1688).

Verder bezit de kerk een buitengewone, hedendaagse compositie van de hand van kunstenaar Costa Lefkochir: in de plaats van de traditionele kruisweg, vaak geïnspireerd op pijn en verdriet, zien we hier een originele ‘levensweg' waarbij enkele belangrijke momenten uit het leven van Jezus zijn afgebeeld.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
KostenMinMax
GratuiteFree
Personalia's
Telefoon : +3219511286
Rue de l'Eglise
4280
Hannut
  • Gesproken talen :
    • Frans