Kasteel van Franchimont

 • Château de Franchimont - Theux - Château - vue générale
 • Château de Franchimont - Theux - Drapeau
 • Château de Franchimont - Theux - vue latérale
 • Château de Franchimont - Theux - Roue
 • Château de Franchimont - Theux - Fêtes médiévales
 • Château de Franchimont - Theux - Vitrines musée
Château de Franchimont - Theux - Château - vue généraleChâteau de Franchimont - Theux - DrapeauChâteau de Franchimont - Theux - vue latéraleChâteau de Franchimont - Theux - RoueChâteau de Franchimont - Theux - Fêtes médiévalesChâteau de Franchimont - Theux - Vitrines musée
Franchimont, gelegen op 8 km van Spa, is een oude versterking van het prinsdom Luik. De burcht ligt op de uitloper van een rots, die neerkijkt op 3 mooie valleien in het noorden van de Ardennen. De huidige overblijfselen zijn spectaculaire getuigen van een middeleeuwse versterking, die in het begin van de "moderne" tijden werd aangepast. NIEUW : interactive bezoeken met een persoonlijke audiogids. De burcht uit de 11e-12e eeuw vormt de kern van het geheel. In de 16e eeuw werd hij omringd door een artillerie-ommanteling. Dit is een van de zeldzame voorbeelden van een defensiesysteem, dat tijdens de Renaissance werd aangepast aan de evoluties in de oorlogsvoering. De kazematten en de ondergrondse toegangen zijn hoogtepunten van het bezoek. Uw bezoek aan deze romantische plek kunt u afsluiten in deTaverne "Boven het Kasteel":kleine kaart, drankjes voor bij de picknick, lommerrijk terras met zicht op het kasteel.
Openingstijden

Open: van 01/05 tot 30/09, dagelijks van 10 tot 18 u. - april en oktober enkel het WE van 11 tot 17u. Lente en herfst vakanties : elke dag van 11 tot 17 uur.

 • Talen van bezoek :
  • Frans
KostenData Min Max
Tarif adulte3.50€
Tarif enfant2.00€
Forfait groupe3.00€
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287530489
17 Allée du Château
4910
Theux
 • Gesproken talen :
  • Frans