7 ideeën voor wandelingen met kinderwagen in de provincie Luik

Neem je kinderen mee op ontdekking in de natuur! Op sandaaltjes, sneakers of in de kinderwagen, hier zijn enkele wandeltochten die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten.
 
Rondje Gileppestuwdam
Rondje Gileppestuwdam

Deze tocht gaat van het Hertogenwald naar de Gileppestuwdam en komt ook langs de uitkijktoren. Klim naar de top en bewonder het geweldige uitzicht. Aangezien het einde van de route niet geasfalteerd is en licht heuvelachtig, adviseren we je deze tocht niet helemaal uit te lopen en dezelfde weg terug te nemen.

Info:
Vvv-kantoor Land van Vesder
www.paysdevesdre.be
+32 (0)87 30 79 26 17
Wandeling in Bois de la Marchandise in Seraing
Wandeling in Bois de la Marchandise in Seraing

De buurstad van Luik, vooral bekend om het industriële landschap, is groener dan je zou vermoeden. Vooral in het bos Marchandise d’Arras zijn er talloze mooie wandelpaden. Tip: daal niet af richting de beek, maar blijf op het fietspad.
 
Info:
Vvv-kantoor Land van Luik
www.visitezliege.be
+32 (0)4 221 93 06
Wandeltocht Le Wachnet
Wandeltocht Le Wachnet

Ontdek het natuurgebied Le Wachnet, in hartje Haspengouw en het Geerbekken. Deze speciaal aangelegde route van 2,7 km bestaat uit diverse zones en een boomgaard met oude fruitrassen, een maaiweide, moerasgebieden, vijvers en kreupelbos, braakliggende zones en een rietveld.
 
Info:
Vvv-kantoor Les Terres de Meuse
www.terres-de-meuse.be
+32 (0)85 21 29 15 17
De Fruitroute
De Fruitroute

Vanaf het sportcentrum van Fléron wandel je door het vredige plattelandsdorpje. Geniet van de route van 4 km over verzorgde paden en bewonder het prachtige uitzicht over de valleien van de Ourthe en de Vesder en omgeving.
 
Info:
Vvv-kantoor Land van Herve
www.paysdeherve.be
+32 (0)87 69 31 70 17
Wandeltocht Meer van Coo
Wandeltocht Meer van Coo

Een leuke wandeling vanaf Coo Adventure met mooie vergezichten en vele interessante bezienswaardigheden. Aan de hand van allerlei leuke vragen kom je van alles te weten over de waterkrachtcentrale, elektriciteit in het algemeen en over de natuur en architectuur van de streek.
 
Info:
Vvv-kantoor Spa-Hoge Venen-Ardennen
www.spa-hautesfagnes.be
+32 (0)87 79 53 53
Wandeltocht van Limoges naar Sécheval
Wandeltocht van Limoges naar Sécheval

Deze tocht gaat van Château de Tilff naar Fond du Moulin en dan naar Limoges. Onderweg kan je genieten van de mooie panorama's over Cortil, Beaufays, Brialmont, enz. Daarna kom je bij La Roche-aux-Faucons met het prachtige uitkijkpunt. De tocht gaat dan een paar kilometer verder langs de Ourthe. 
 
Info:
Vvv-kantoor Ourthe-Vesder-Amblève
www.ovatourisme.be
+32 (0)4 384 35 44
Kids on tour - De Fagne de la Pôleur
Kids on tour - De Fagne de la Pôleur

Volg het plankenpad van de Mont Rigi. Tijdens deze kindvriendelijke wandeling leggen informatieborden interessante feiten uit over de typische flora van de Hoge Venen. In het voorjaar verschijnt een plant die alleen hier groeit: katoengras. Vanaf begin mei wapperen de witte plukken in de wind en maken het heidenlandschap nog magischer.

Info:
Toeristisch Agentschap Oost-België
+32 (0)80 22 76 64
Vvv-kantoor Hoge Venen - Oostkantons
+32 (0)80 33 02 50
www.ostbelgien.eu