Gaufres à la Pomme de Terre
◾500 gram bloem.
◾500 à 750 gram bloemige aardappelen.
◾500 à 600 gram fijne kristalsuiker.
◾2 à 3 zakjes vanillesuiker.
◾500 gram boter.
◾6 hele eieren.
◾½ glas melk.
◾1 mespuntje zout.
◾Rozijnen (facultatief)
◾Kook de aardappelen in ongezouten water.
◾Stamp ze fijn tot puree.
◾Giet de bloem en de suiker in een grote kom. Voeg hierbij de aardappelpuree en de eieren, de gesmolten boter, de melk en een snufje zout.
◾Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogeen deeg en volgens uw smaak kunt u ook enkele rozijnen toevoegen...
◾Bak de wafels zoals gewone wafels in een licht ingevet wafelijzer.
Eet smakelijk!
- Moeilijkheid :
- Gemakkelijk
- Nombre de personnes :
- Aantal personen 20
- Temps de préparation :
- Tijd bereiding 0:30
- Gaartijd 1:00
- Classificatie :
- 2 stukken
- Categorie :
- Dessert