Fort van Liers

  • Fort de Liers © provincedeliège_service presse et multimédia
  • Fort de Liers1 ©provincedeliège_service presse et multimédia
Fort de Liers © provincedeliège_service presse et multimédiaFort de Liers1 ©provincedeliège_service presse et multimédia

Het fort van Liers was een van de twaalf structuren van de versterkte gordel van Luik. Het weerstond de bombardementen tot 14 augustus 1914 en werd na de bevrijding gebruikt als executieplaats voor de ter dood veroordeelden door de Belgische militaire hoven. Gelegen in de gemeente Juprelle, wordt deze laatste nu bezet door Safran Aero Boosters, een bedrijf dat vliegtuigmotoren test. Het fort is niet toegankelijk voor bezoekers.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3242219221
Rue du Cheval Blanc
4042
Herstal
  • Gesproken talen :
    • Frans