Fort van Fléron

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.

Fort Fléron is een van de 12 forten die samen de vesting van Luik vormen, gebouwd tussen 1881 en 1891 volgens de plannen van generaal Brialmont.

Het was volledig gemaakt van ongewapend beton, een nieuw materiaal voor die tijd, in plaats van metselwerk. Het fort werd zwaar gebombardeerd tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdens de Slag om Luik en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Vervolgens werd het fort volledig begraven onder een park dat grenst aan een stad. Afgezien van de luchttoren bij de ingang van Retinne en de locaties van de koepels, getuigen alleen de lay-out van de omliggende straten en een gedenkplaat nog steeds van de afdruk die dit fort heeft achtergelaten.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287693170
de l'enclos
4620
Fléron
  • Gesproken talen :
    • Frans