Fort van Evegnée

Het Fort van Evegnée is een van de 12 forten die de vesting van Luik vormen, gebouwd tussen 1888 en 1892 volgens de plannen van generaal Brialmont.

Het was volledig gemaakt van ongewapend beton, een nieuw materiaal voor die tijd, in plaats van metselwerk en werd gedurende de Eerste Wereldoorlog zwaar gebombardeerd tijdens de Slag om Luik en tevens bij het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Het wordt momenteel door een particuliere onderneming gebruikt als industriële site voor het testen van de raketaandrijving.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287693170
Militaire
4631
Soumagne
  • Gesproken talen :
    • Frans