Fort de Lantin

 • Fort de Lantin - Lantin - Entrée
 • Fort de Lantin - Lantin - Coupole massif
 • Fort de Lantin - Lantin - Monument-Drapeaux
 • Fort de Lantin - Lantin - Vue d'ensemble
 • Fort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteurs
 • Fort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteurs
 • Fort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteurs
 • Fort de Lantin - Lantin - Coupole-Groupe scolaire
 • Fort de Lantin - Lantin - Salle
 • Fort de Lantin - Lantin - Salle
Fort de Lantin - Lantin - EntréeFort de Lantin - Lantin - Coupole massifFort de Lantin - Lantin - Monument-DrapeauxFort de Lantin - Lantin - Vue d'ensembleFort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteursFort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteursFort de Lantin - Lantin - Groupe de visiteursFort de Lantin - Lantin - Coupole-Groupe scolaireFort de Lantin - Lantin - SalleFort de Lantin - Lantin - Salle

In Lantin wordt niet alleen over de gevangenis gesproken!

Er valt ook een natuurlijke omgeving te ontdekken, met een fort dat deel uitmaakte van de versterkte vesting van Luik die in 1888 ontworpen werd door generaal Brialmont, en dat samen met elf andere forten deelgenomen heeft aan de Slag om Luik in 1914.

De vzw 'Les Amis du Fort de Lantin' heeft deze historische site verworven in 1983, en beschermt en onderhoudt het, en restaureert er bepaalde delen van, zoals de lichtkoepel en de koepel van 120 met het draaisysteem.

Naast dat materiële aspect blijft het fort een belangrijke getuige van het verleden van Luik, namelijk van de slag van 1914. Om dat beslissende moment van de Eerste Wereldoorlog te laten herbeleven voor een groot publiek, heeft de vereniging een spektakelparcours met audiogids (4 talen) uitgewerkt om bezoekers een rijkere ervaring te bieden. De bezoeker kan aan de hand van videobeelden de evolutie van de versterkingen volgen in de loop der eeuwen, en maakt kennis met de belangrijkste gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald de Slag om Luik van 1914. Scènes op basis van persoonlijke notities van een vroegere soldaat, licht- en geluidseffecten voeren de bezoeker mee naar de tragische gebeurtenissen die het garnizoen meegemaakt heeft tijdens de bombardementen van het fort in augustus 1914.

Bezoek met audiogids

Van april tot september

De commentaar en uitleg gebeuren met behulp van audiogidsen.

Het Fort de Lantin is open vanaf het eerste weekend van april tot het laatste weekend van september.

Bezoeken zijn mogelijk van donderdag tot zondag, en op feestdagen van 12.30 u tot 17 u.

Van 1 oktober tot 31 maart zijn er bezoeken op de tweede zondag van 12.30 u tot 17 u.

Duur van het parcours +/- 70 min. Laatste vertrek om 16 u.

 • Talen van bezoek :
  • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3242465544
1 Rue de Villers
4450
Juprelle
 • Gesproken talen :
  • Frans
loading
Route naar :
1 Rue de Villers
4450
Juprelle
GPS adres
latitude : 50.6947
Lengtegraad : 5.5259