Fort de Lantin

  • Fort de Lantin - Juprelle
  • Fort de Lantin - Juprelle - Vue aérienne
  • Fort de Lantin - Juprelle - Mannequins
  • Fort de Lantin - Juprelle - Culture de champignons
Fort de Lantin - JuprelleFort de Lantin - Juprelle - Vue aérienneFort de Lantin - Juprelle - MannequinsFort de Lantin - Juprelle - Culture de champignons

In Lantin wordt niet alleen over de gevangenis gesproken!

Er valt ook een natuurlijke omgeving te ontdekken, met een fort dat deel uitmaakte van de versterkte vesting van Luik die in 1888 ontworpen werd door generaal Brialmont, en dat samen met elf andere forten deelgenomen heeft aan de Slag om Luik in 1914.

De vzw 'Les Amis du Fort de Lantin' heeft deze historische site verworven in 1983, en beschermt en onderhoudt het, en restaureert er bepaalde delen van, zoals de lichtkoepel en de koepel van 120 met het draaisysteem.

Naast dat materiële aspect blijft het fort een belangrijke getuige van het verleden van Luik, namelijk van de slag van 1914. Om dat beslissende moment van de Eerste Wereldoorlog te laten herbeleven voor een groot publiek, heeft de vereniging een spektakelparcours met audiogids (4 talen) uitgewerkt om bezoekers een rijkere ervaring te bieden. De bezoeker kan aan de hand van videobeelden de evolutie van de versterkingen volgen in de loop der eeuwen, en maakt kennis met de belangrijkste gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald de Slag om Luik van 1914. Scènes op basis van persoonlijke notities van een vroegere soldaat, licht- en geluidseffecten voeren de bezoeker mee naar de tragische gebeurtenissen die het garnizoen meegemaakt heeft tijdens de bombardementen van het fort in augustus 1914.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
loading
Route naar :
1 Rue de Villers
4450
Juprelle
GPS adres
latitude : 50.69470
Lengtegraad : 5.52590
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +33 +3242465544
1 Rue de Villers
4450
Juprelle
  • Gesproken talen :
    • Frans