Erkend Natuurreservaat van Pierreux

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Réserve naturelle de Pierreux

Het reservaat van Pierreux ligt op de heuveltoppen boven de Ourthe-vallei, ten noorden van het dorpje Xhoris, en wordt beheerd door vzw Le Genévrier. Het bestaat voornamelijk uit mesofiel grasland (dat wil zeggen, waarin soorten voorkomen die van gematigde temperaturen houden) en kalkrijk braakland met aan de rand daarvan jonge, dichte bossen. Hoewel het maar een klein gebied is (twee hectare), komt er in dit reservaat een heel rijke flora voor, waaronder maar liefst twaalf soorten orchideeën. Ook de lokale fauna is opmerkelijk, met onder meer verschillende soorten schubvleugeligen (vlinders) en vliesvleugelige insecten die bedreigd zijn in het Waals gewest. Wandeling nr. 15 ‘sur Pierreux' loopt langs dit reservaat. Label: Gebied van Groot Biologisch Belang.

Openingstijden
V

Vrij toegang op paden

  • Talen van bezoek :
    • Frans
  • Visites pour groupes :
    • Visites groupes
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Pierreux
4190
Ferrières
  • Gesproken talen :
    • Frans

Kaart