Erkend Natuurreservaat van Grimonster

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Réserve naturelle de Grimonster

Het domein van Grimonster ligt op de overgang van de Ardennen naar de Condroz en wordt sinds 1976 als natuurreservaat beheerd. Het omvat onder andere het bosgebied rond het gelijknamige kasteel, en het kasteelpark. De zuurminnende bossen zijn gemengd en bestaan voornamelijk uit hakhout en hakhout onder hooghout. Een groot deel van het gebied bestaat uit beukenbos met witte veldbies, wintereikenbos, eiken-beukenbos en alluviaal essenbos. Vijvers, een weiland en een nat hooiland maken het plaatje compleet. Van de vele vogelsoorten die hier voorkomen, zijn vooral de verschillende spechten, de waterspreeuw en de zwarte ooievaar het vermelden waard. Door het reservaat loopt de Pouhonbeek, met zeldzaam zuiver, visrijk water dat ook heel wat opvallende insecten, amfibieën en watervogels aantrekt. In een oude ijskelder huist een kolonie vleermuizen. Label : Erkend Natuurreservaat.

Openingstijden

Ontdekking-animatie : op aanvraag

Toegang : alleen onder begeleiding

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Bois de Rigoster (Ferrieres Grimonster)
4190
Ferrières
  • Gesproken talen :
    • Frans

Kaart