De Wintertuin - Expo Joan Miró in de Peter devGrote bron

  • Expo-Miro-2013 - photo HP Lesuisse (8)
  • Expo-Miro-2013 - photo HP Lesuisse (4)
Expo-Miro-2013 - photo HP Lesuisse (8)Expo-Miro-2013 - photo HP Lesuisse (4)


TENTOONSTELLING JOAN MIRO IN DE PETER DE GROTE-BRON

Deze uitzonderlijke tentoonstelling in de Peter de Grote-bron in Spa toont meer dan honderd originele werken van Joan Miró: aquarellen, litho's, tekeningen, gravures, collages en keramiek van de Spaanse kunstenaar.

De grote meerderheid van deze werken staat voor het eerst tentoon voor het publiek in deze prachtige omgeving. De tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende thema's: de Spaanse burgeroorlog, het surrealisme, de kleuren, de handen van de kunstenaar, de thema's, de eenvoud, de rol van de kinderjaren en de vrijheid. Ze belicht ook een miskend aspect van de kunstenaar: zijn wens om verder te gaan dan de kunst om de kunst, en het grote publiek te veroveren. In 1938 schreef Miró: “Hoe meer ik werk, hoe meer zin ik krijg om te werken. Ik wil me wagen aan de beeldhouwkunst, aardewerk, gravures en ik wil een pers. Ik wil ook, in de mate van het mogelijke, kleinere schilderijen maken en via de schilderkunst de menselijke

massa's benaderen die ik altijd in gedachten heb.” In 1948 is Miró terug in Parijs. Het is het vertrekpunt voor een aanzienlijk grafisch werk, dat steeds meer plaats inneemt in het oeuvre van de kunstenaar.

Tot 1982 maakt Miró honderden werken. De tentoonstelling belicht deze immense wervelende creatie. Geen enkele kunstenaar was ooit zo vrij in zijn werk en zo gretig om te geven, als Joan Miró.


In het jaar 2016, parallel aan de permanente tentoonstelling gewijd aan Miró, kan het publiek bijna 60 originele werken van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol ontdekken. De expositie toont thema's die Andy Warhol nauw aan het hart lagen: de Campbell's Soup Cans, de eerste consumptievoorwerpen, de publiciteit, de geboorte van de Pop art, Marilyn Monroe, de ‘Superstars' en de angst voor de dood.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
KostenMinMax
Tarief voor volwassenen9.00€
Kindertarief4.00€
Forfait groupe8.00€
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287795353
1A Rue du Marché
4900
Spa
  • Gesproken talen :
    • Frans