De vallei van de Gueule

  • Vallée de la Gueule

In het Belgische bosgebied tussen Köpfchen en Lichtenbusch bevindt zich de bron van de rivier de Geul.

Door kleinere zijstroompjes zwelt hij binnen een paar kilometer al aan tot een riviertje dat zich door het Eupenerland, Herverland en Heuvelland slingert.

Over een afstand van 53 kilometer kan men vanaf de bron van de Geul via Kelmis, Plombières en Valkenburg door het Geuldal wandelen tot het punt waar de Geul in de Maas uitmondt. Blauw-wit-blauwe routemarkeringen met verticale balken wijzen de weg.

De vele geologische opvolgingen verklaren de diversiteit van de natuurlijke woongebieden en soorten die in de vallei van de Gueule aanwezig zijn. Deze vallei werd opgenomen in het Netwerk Natura 2000. Het gaat hier om een Europees ecologisch netwerk.

In de vallei van de Gueule zijn de kammen vaak begroeid met bossen (beuken en eiken). Zo treft u in deze streek onder meer de bossen van Preuss, het Schimperbos, het bos van Beusdael en het bos van Hees aan.

De mijnsite van Plombières is vandaag een natuurreservaat. Het gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van graslanden op zinkhoudende bodem.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
loading
Route naar :
15 Evenbaeg
4850
Plombières
GPS adres
latitude : 50.7502
Lengtegraad : 5.9408
Personalia's
15 Evenbaeg
4850
Plombières
  • Gesproken talen :
    • Frans