De vallei van de Gueule

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Vallée de la Gueule
  • Vallée Gueule 02
  • Vallée Gueule 03
  • Vallée Gueule 04
Vallée de la GueuleVallée Gueule 02Vallée Gueule 03Vallée Gueule 04

In het Belgische bosgebied tussen Köpfchen en Lichtenbusch bevindt zich de bron van de rivier de Geul.

Door kleinere zijstroompjes zwelt hij binnen een paar kilometer al aan tot een riviertje dat zich door het Eupenerland, Herverland en Heuvelland slingert.

Over een afstand van 53 kilometer kan men vanaf de bron van de Geul via Kelmis, Plombières en Valkenburg door het Geuldal wandelen tot het punt waar de Geul in de Maas uitmondt. Blauw-wit-blauwe routemarkeringen met verticale balken wijzen de weg.

De vele geologische opvolgingen verklaren de diversiteit van de natuurlijke woongebieden en soorten die in de vallei van de Gueule aanwezig zijn. Deze vallei werd opgenomen in het Netwerk Natura 2000. Het gaat hier om een Europees ecologisch netwerk.

In de vallei van de Gueule zijn de kammen vaak begroeid met bossen (beuken en eiken). Zo treft u in deze streek onder meer de bossen van Preuss, het Schimperbos, het bos van Beusdael en het bos van Hees aan.

De mijnsite van Plombières is vandaag een natuurreservaat. Het gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van graslanden op zinkhoudende bodem.

SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue de la Source
4850
Plombières