De Luikse wafel (La Gaufre de Liège)

  • Gaufres de Liège
  • Gaufres de Liège
  • Gaufres de Liège
  • Gaufres de Liège
Gaufres de LiègeGaufres de LiègeGaufres de LiègeGaufres de Liège
Ingrédients

• 1 kg witte bloem

• 75 gr verse gist

• 5 dl halfvolle melk

• 4 zakjes vanillesuiker

• 2 eieren

• 500 g margarine of zachte boter

• 50 gr honing

• 10 g zout

• kaneel of vanille in poeder

• 3 gr zuiveringszout

• 600 g parelsuiker

• een elektrisch wafelijzer

• een keukenkwast

Openingstijden
Préparation

De gist oplossen in een kleine hoeveelheid lauwe melk.

Een gistdeeg maken met 800 gr bloem, de verdunde gist, 5 dl melk, de vanillesuiker en de hele eieren.

Het deeg 15 minuten op kamertemperatuur laten rijzen. Dan de margarine of zachte boter toevoegen, evenals de honing, 200 gr bloem, het zout, de kaneel of vanille en het zuiveringszout.

Al deze ingrediënten kneden tot een homogeen deeg en 10 minuten laten rijzen op een gematigde plek.

Dan de suikerparels toevoegen en het deeg afhankelijk van de maat van het wafelijzer in deegballen van 90 - 140 gr verdelen.

Het wafelijzer enkele minuten voorverwarmen (het moet goed warm zijn zodat de wafels niet vastplakken!).

De platen van het wafelijzer licht invetten met de kwast en een beetje boter.

De deegballen 3 - 4 minuten op lage temperatuur bakken.

De wafels met de punt van een mes uit het wafelijzer halen en op een rooster leggen om af te koelen. Ze kunnen ook warm worden gegeten! Een traktatie!

Smakelijk!

  • Moeilijkheid :
    • Gemakkelijk
  • Nombre de personnes :
    • Aantal personen 30
  • Temps de préparation :
    • Tijd bereiding 0:25
    • Gaartijd 1:20
  • Classificatie :
    • 1 stuk
  • Categorie :
    • Dessert