Kerstmarkten in de provincie Luik

Kerstmarkten zijn een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode. Bezoek een van de vele gezellige markten in de provincie Luik. Van de traditionele markten (Luik, Eupen, Spa) tot originelere varianten (Wonck, Barchon), ontdek de lijst van kerstmarkten en -activiteiten in deze rubriek.


Luik Kerststad: de grootste en oudste kerstmarkt van België

De kerstmarkt van Luik betovert het stadshart maar liefst 5 weken lang met haar feeërieke verlichting. Slenter langs de 200 traditionele houten chalets met originele geschenken of souvenirs.

Slenteren maakt hongerig, en natuurlijk is er een ruime keuze aan kraampjes met etenswaren en streekproducten. Geniet van het grote aanbod van heerlijke streekproducten of lokale bieren. Een bezoek aan de kerstmarkt is een leuk uitstapje voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich uitleven op de schaats- en rodelbaan.


De animaties op Place Verte en de twee schaatsbanen, de toppers van de kerstmarkt van Hoei

Het toneel van de winterse festiviteiten in Hoei is de Grote Markt, met diverse kraampjes en een schaatsbaan. Maar dat is niet alles.
Op Place Verte bevindt zich sinds kort een tweede ijsbaan.

Als u in december in Hoei bent, mag u een bezoek aan de Hivernales in de tuin van de pastoor niet overslaan, de romantisch versierde pastorietuin in het hofje van de pastorie van de Sint-Pieterskerk. De romantische tuin is prachtig versierd en verlicht, en het vroegere herenhuis is met betoverende decoratie feestelijk aangekleed.


De magie van kerst, ook in Verviers en Spa

De laatste twee weken van december is wolstad Verviers gehuld in magische kerstsferen. Er heerst een gezellige kerstsfeer in het centrum, met versierde chalets, een ijsbaan en diverse andere activiteiten zoals concerten.

De kerstmarkt in Spa op Place Royale bestaat uit een twintigtal chalets met originele producten uit Frankrijk, Italië, Duitsland of Roemenië. De kerstmarkt wordt opgeluisterd door diverse optredens van verenigingen en sportclubs uit de regio.

Op het programma: feestelijke kerstverlichting, uitbundige versieringen, originele geschenken en heerlijke lekkernijen.


Kerst in de Oost-België

De kerstanimaties in Malmedy, ook wel Fééries de Glace genoemd, bestaan uit de traditionele openluchtschaatsbaan van natuurijs met daaromheen een aantal gezellige chalets.

In Welkenraedt vindt de kerstmarkt met meer dan 70 kraampjes plaats in cultureel centrum Les Pyramides. Hier doet u zeker inspiratie op voor originele geschenken.

Ook in Eupen, Sankt Vith, Waimes of het natuurparkcentrum van Botrange wordt kerstmis gevierd met verschillende gezellige kerstmarkten.


Deze originele kerstmarkten maken de reputatie van de provincie Luik waar

De Luikenaren zijn vooral trots op hun originaliteit en de manier waarop ze zich onderscheiden.

De ambachtelijke kerstmarkt in de grotten van Wonck is daar een goed voorbeeld van. Deze bijzondere kerstmarkt wordt georganiseerd in grotten, wat zorgt voor een feeërieke en betoverende sfeer. Meer dan 80 exposanten en ambachtslieden tonen hun producten in de 2 grotten en in de 700 meter lange gangen. Een bijzondere kerstmarkt die u niet mag missen!

Origineel: kerstmis in een fort Een originele kerstmarkt met een vijftigtal kraampjes op een bijzondere locatie: Fort Barchon.