Festivals in de provincie Luik

Festival Les Ardentes in Luik, Les Francofolies in Spa, Soiron sur Scène, het Theater Vakantie Festival Stavelot, het Straattheaterfestival in Herve of het Jazzfestival van Comblain-la-Tour... de keuze aan festivals is enorm! Kom in de maanden juli tot september naar onze steden en dorpen en bezoek de vele festivals, concerten en andere voorstellingen.

Er zitten gevestigde namen bij: Festival Les Ardentes in Luik, Les Francofolies in Spa, Soiron sur Scène, het Theater Vakantie Festival Stavelot, het Straattheaterfestival in Herve of het Jazzfestival van Comblain-la-Tour... het wordt nog lastig kiezen!


Les Ardentes, populair en veelzijdig

Dit veelzijdige festival vindt plaats in het Astridpark in Luik. Vier dagen lang zijn hier de grote namen van de rock, rap en elektronische muziek te zien.

De programmering van Festival Les Ardentes wordt elk jaar beter en veelzijdiger: rock, dance, techno, hip-hop, pop en het Franse chanson, alle stijlen zijn aanwezig. Het festival heeft al heel wat bekende internationale artiesten mogen ontvangen, zoals Placebo, Indochine, Liam Gallagher, Pharrell Willemas, Sean Paul en Booba.


Les Francofolies de Spa, veel meer dan een festival dankzij de unieke sfeer

Les Francofolies de Spa is in enkele jaren uitgegroeid tot dé referentie op festivalgebied in België dankzij het veelzijdige programma dat alle leeftijden aanspreekt.

Dit meerdaagse festival wordt gehouden op diverse locaties in de stad Spa en in het prachtige Parc des Sept Heures. Het evenement trekt de gebruikelijke festivalgangers, maar door de verschillende podia en vele activiteiten en animaties is het ook een leuk uitstapje voor gezinnen.
 

Jazzliefhebbers in het zonnetje in de provincie Luik

Houdt u van jazz? De provincie Luik verwent u met diverse jazzevenementen, zoals het International Festival Mithra Jazz in Luik en het Jazzfestival van Comblain-la-Tour, twee bekende jazzevementen in België.


Maar de provincie Luik heeft meer te bieden op festivalgebied

Er zijn veel muziekfestivals in de provincie Luik, maar ook de andere kunstvormen worden niet vergeten. Zo zijn ook de straatkunsten met diverse festivals goed vertegenwoordigd, zoals Soiron sur scène, Rue du Bocage in Herve, les Tchafornis in Engis of Unes fois d’un soir in Hoei.

De theater- en cinemakunsten worden ook niet vergeten, met het Theater Vakantie Festival in Stavelot, het International Detective Film Festival en het International Comedy Film Festival in Luik.